30.8.14

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ: "ΘΑ 'ΘΕΛΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΩ ΜΕ TATTOO ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ"



Η πολύ επιτυχημένη του πορεία στο modeling, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι «μοιραίες» σχέσεις του, οι γυναίκες, η συνεργασία του με την Ελένη Μενεγάκη που θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν, τα όνειρά του. Ο 26χρονος Δημήτρης ποτέ δεν ήταν βαρετός στις συνεντεύξεις του. 
Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, 150 περίπου χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, ακούγονται γυναικείες φωνές, πλατσουρίσματα στη θάλασσα, ρακέτες και μπαλάκια να εκσφενδονίζονται, ουρλιαχτά μωρών, νερό που σκάει με δύναμη επάνω σε σώματα. Ο Δημήτρης απομακρύνεται από την παραλία της Παράγκας, στην Αγία Άννα της Μυκόνου, εκεί όπου βρισκόταν το κυριακάτικο μεσημέρι που μιλήσαμε, για να με ακούει καλύτερα απ’ το ακουστικό. «Δουλεύω και αυτό το Καλοκαίρι στη Μύκονο, κάνω δημόσιες σχέσεις σε δύο μαγαζιά. Το ένα βρίσκεται μέσα στη Χώρα και λέγεται “Suba” και το άλλο είναι το “Lamed”, το οποίο είναι στην Παράγκα, στην Αγία Άννα», ξεκινά να μου λέει. «Για μένα η Μύκονος είναι ένας τόπος που αγαπώ πολύ, κυρίως γιατί είμαι ανάμεσα στους φίλους μου-πολλοί από τους οποίους προέρχονται από το εξωτερικό. Το νησί παραμένει ένα luxury island και αυτό πιστεύω ότι ποτέ δεν θα αλλάξει». 
-Το Καλοκαίρι εργάζεσαι σχεδόν πάντα στη Μύκονο, την Άνοιξη εμφανιζόσουν στο πλευρό της Ελένης Μενεγάκη. Τι είδους «διπλή ζωή» είναι αυτή; 
-Είμαι άνθρωπος των άκρων. Έτσι είμαι στα επαγγελματικά μου, αλλά και στην προσωπική μου ζωή. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα επαγγελματικά μου, ένα πράγμα που δεν μου αρέσει είναι να κάθομαι. Μπορεί να γκρινιάζω όταν δουλεύω πολύ, αλλά όταν πιάνω μετά τον εαυτό μου να ξεκουράζεται για δύο τρεις μέρες, θέλω να τον ξαναβάλω να δουλέψει σκληρά. Η καθημερινότητά και η δουλειά μου αρέσουν πολύ! Με το χώρο της εστίασης ασχολούμαι τα τελευταία 9 χρόνια-δεν είμαι αλεξιπτωτιστής στο χώρο-, σε ό,τι αφορά στην τηλεόραση αυτό συνέβη φέτος τυχαία, χάρις στην Ελένη, την οποία θαυμάζω και εκτιμώ πολύ. Προσπαθώ να μετριάζω τις δυνάμεις και τις αντοχές μου, ώστε να μπορώ να είμαι αντάξιος και στα δύο καθήκοντα που έχω. 
-Θα είσαι και την επόμενη σεζόν στην εκπομπή της Ελένης και στον Alpha
-Ναι. Δώσαμε τα χέρια με το κανάλι, θα είμαι και του χρόνου με την Ελένη και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Όλο αυτό μου έκανε καλό και ξέρεις επίσης πότε το συνειδητοποίησα; Όταν άρχισαν να μου κάνουν προστάσεις και από άλλα κανάλια, για άλλες εκπομπές, ακόμη και για σήριαλ. Η δύναμη που έχει η εκπομπή της Ελένης, αλλά και η ίδια, είναι τεράστια! 
-Σου πρότειναν να πρωταγωνιστήσεις σε σήριαλ; 
-Ναι. Μου πρότειναν τον τελευταίο καιρό να βρεθώ σε εκπομπές άλλων καναλιών, να συμμετάσχω σε talent shows, να παίξω σε τηλεοπτικές σειρές. Ιδιαίτερα η πρόταση που μου έγινε για να παίξω σε σήριαλ ήταν πάρα πολύ δελεαστική, αλλά έκρινα ότι δεν ήταν ακόμη η κατάλληλη στιγμή για να τολμήσω κάτι τέτοιο. Πρέπει να σου πω πάντως, ότι όλα αυτά ξέρω πως τα χρωστάω στην Ελένη! Και έχω πολλά ακόμη να μάθω πλάι της. Προς το παρόν, όμως, είμαι μόνο στην αρχή, δεν βιάζομαι. Θα ήθελα να δοκιμάσω κι’ άλλα πράγματα στην τηλεόραση, καθετί καινούργιο μου αρέσει, αλλά όλα θα γίνουν όταν έρθει η σωστή στιγμή.
-Η επαφή σου με την Ελένη τι σου προσφέρει; 
-Προτού τη γνωρίσω, τη θαύμαζα πολύ ως γυναίκα! Έλεγα πάντα «αυτή η γυναίκα τα συνδυάζει όλα: είναι πολύ ωραία, πολύ τρυφερή όταν θέλει, πολύ φιλική». Και τελικά, αφότου συνεργαστήκαμε, διαπίστωσα ότι ισχύουν όλα τα παραπάνω. Η Ελένη είναι μία γυναίκα που συνδυάζει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους-και αυτό είναι υπέροχο! Όταν τη γνώρισα περισσότερο και ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες κατάλαβα επίσης ότι, πέρα από ένας πολύ όμορφος άνθρωπος στην εξωτερική της εμφάνιση, είναι ακόμη πιο ωραία μέσα της. Σε εμένα προσωπικά έδωσε κάποιες συμβουλές, πέρα από τα επαγγελματικά, οι οποίες με βοηθούν και τις έχω μέσα στο κεφάλι μου ως στήριγμα. Έχει πολύπλευρη και εμπεριστατωμένη άποψη για τα πράγματα, πολύ σοβαρή, που μόνο ένας καλός σου φίλος θα στην εξέφραζε. Της χρωστάω πολλά. 
-Το γεγονός ότι προβάλλεσαι καθημερινά σε μία εκπομπή πολύ μεγάλης θεαματικότητας, βοηθάει άλλες σου δουλειές; 
-Είμαι πολύ τυχερός γιατί εργάζομαι μαζί με έναν άνθρωπο που αγαπάει όλη η Ελλάδα, και αυτός είναι η Ελένη Μενεγάκη. Αυτό το εισπράττω καθημερινά και σίγουρα συμβάλλει στο να προβληθώ και εγώ πάρα πολύ μέσα από την εκπομπή. Όπως με αγκάλιασαν από την αρχή της συνεργασίας μας οι άνθρωποι της Ελένης αλλά και η ίδια, το ίδιο κάνω και εγώ απέναντι τους. Η συμμετοχή μου, λοιπόν, στην εκπομπή με βοηθάει πολύ στις εγχώριες μου επαγγελματικές υποχρεώσεις. Αντίθετα, όμως, στο εξωτερικό μετράνε άλλα πράγματα. 
-Για ποια συνεργασία σου στο εξωτερικό νιώθεις υπερήφανος; 
-Θα σου μιλήσω για την τελευταία. Αφορούσε μία φωτογράφιση που έκανα για έναν πολύ καλό μου φίλο, τον Τζιαν Πάολο, που δημοσιεύθηκε στην Ισπανική «Vogue». Πέρα από την άριστη φιλία που έχω με τον φωτογράφο, είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα βλέποντας τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στο χώρο μας, να καταφέρνεις να συνεργάζεσαι με τόσο μεγάλα περιοδικά του εξωτερικού και με διεθνή brands. 
-Τι είναι αυτό πιστεύεις που σε κάνει να ξεχωρίζεις-σε σχέση και με μοντέλα του εξωτερικού-, ώστε τελικά να επιλέγουν εσένα στις συνεργασίες τους; 
-Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, αυτό έχει να κάνει με την προσωπικότητά σου, με δουλειές που έχεις κάνει στο παρελθόν, με το προφίλ που έχεις, με το πόσο συνεργάσιμος, σοβαρός, υγιής και επαγγελματίας είσαι. Ο χαρακτήρας είναι που τελικά βοηθά να διατηρήσεις τις σχέσεις σου και να κρατηθούν ακέραιες μέσα στο χρόνο. 
-Μα, στη δουλειά σου δεν είναι όλα μόνο εικόνα; Τι σημασία έχει η προσωπικότητα; 
-Ο κόσμος βλέπει μόνο το αποτέλεσμα. Πίσω όμως από αυτό, υπάρχουν πολλές ώρες δουλειάς: από το casting, την ιδέα και το location, μέχρι το φωτισμό, τους βοηθούς της φωτογράφισης ακόμη και τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι η φωτογραφία είναι τέχνη. Και για να βγει το αποτέλεσμα που θέλει ο καλλιτέχνης, ο δημιουργός, δηλαδή ο φωτογράφος, χρειάζεται αγάπη και επικοινωνία. Εκεί, λοιπόν, έρχεται και δένει η προσωπικότητα και η επικοινωνία των συνεργατών μεταξύ τους. 
-Συγκρίνονται τα χρήματα που θα πάρεις από μία συνεργασία σου στο εξωτερικό, με αυτά που σου δίνονται στην Ελλάδα; 
-Στην Ελλάδα τα πράγματα παραμένουν πολύ δύσκολα. Σαφέστατα τα χρήματα στο εξωτερικό είναι πολύ καλύτερα. 
-Πιστεύεις ότι προσελκύεις πια περισσότερο κόσμο στα μαγαζιά όπου εργάζεσαι, λόγω και της μεγάλης σου πλέον αναγνωρισιμότητας; 
-Κοίτα, εμένα μου αρέσει που έρχονται άνθρωποι του χώρου και μου λένε πόσο ευχαριστημένοι είναι από τη συνεργασία μας. Αυτό μετράει πολύ σε μένα. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να ονειροβατώ ή να πετάω στα σύννεφα. Πατάω στη γη, θέλω να νιώθω σιγουριά, να προσφέρω και να αισθάνομαι ότι και ο συνεργάτης μου στη δουλειά παίρνει πράγματα από μένα. Δεν μου αρέσει να λένε «α, βρέθηκε εκεί που είναι, επειδή είναι τυχερός κι’ έχει ωραία μούρη!». 
-Παλιά μου έλεγες ότι ήσουν πολύ ντροπαλός σε σχέση με τις γυναίκες. Αυτό έχει αλλάξει πια; 
-Ακόμη και τώρα είμαι ντροπαλός με τις γυναίκες! Ιδιαίτερα στο θέμα της απόρριψης, όταν μία γυναίκα γίνεται κουραστική, φορτική. Αυτό δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω και συνήθως στο τέλος, όταν πια φτάσω στα όριά μου, γίνομαι λίγο απότομος. 
-Έχεις αντιμετωπίσει πολλές τέτοιου είδους γυναίκες; 
-Ναι. Γενικότερα, έχω ανοχές. Αλλά όταν κάποια με φέρνει στο σημείο που να έχω σκάσει, ξεσπάω. Γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Ευθύνομαι, όμως, κι εγώ σ αυτό. Ντρέπομαι να εκφραστώ ξεκάθαρα από την αρχή, ίσως λόγω τακτ. 
-Σου αρέσει να βρίσκεσαι μέσα σε σχέσεις; 
-Ναι. Μου αρέσει πολύ αυτό. Κυρίως γιατί, μέσα από αυτές, εγώ γνωρίζω τον εαυτό μου, τις αντοχές μου, τον χαρακτήρα μου, πράγματα που τα είχα μέσα μου και δεν τα ήξερα. Ωστόσο, στις μέρες μας, οι σχέσεις έχουν γίνει πολύ περίεργες. Όλοι ξεκινάμε με άλλα «θέλω» και δυστυχώς άλλα βγαίνουν στην πορεία. Μερικές φορές αυτό σε αναγκάζει να λες «χίλιες φορές μόνος μου στο σπίτι, με την ησυχία μου και τη δουλειά μου, παρά να ζω μία ψυχοφθόρα κατάσταση». Αλλά αυτό είναι λάθος. 
-Έφτασες ποτέ στο σημείο να πεις «θέλω να μείνω για πάντα μαζί με αυτή τη γυναίκα»; 
-Ναι. Το ‘χω πει κιόλας δημόσια αυτό. Μέχρι σήμερα δεν πιστεύω ότι έκανα λάθος τότε, απλά οι συνθήκες και οι προδιαγραφές δεν συνέβαλαν σ’ αυτό. 
-Μήπως υπήρξες λίγο επιπόλαιος στις σχέσεις σου; 
-Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτή τη λέξη. Θα σου έλεγα όμως, ότι έχω υπάρξει πολύ ενθουσιώδης. Δεν ήταν αυτό που νόμιζα στην αρχή, μου έφυγε γρήγορα, και μετά καταντάς να γίνεσαι «επιπόλαιος». 
-Μετανιώνεις για δηλώσεις που έκανες στο παρελθόν, για προηγούμενες σχέσεις σου; 
-Δυστυχώς, σε αυτές τις δηλώσεις που κατά καιρούς έχουν γραφεί και ειπωθεί, άλλα ήθελα να πω, άλλα είπα και, σε κάποιες περιπτώσεις, άλλα γράφτηκαν. Γενικότερα, δεν είμαι ο άνθρωπος που του αρέσει να κάνει δηλώσεις, ιδιαίτερα για την προσωπική του ζωή. Πριν από κάποιες συγκεκριμένες σχέσεις μου, εγώ είχα ήδη μία πολύ επιτυχημένη πορεία στο χώρο του modeling-τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού-, και κανείς μέχρι τότε δεν ήξερε την προσωπική μου ζωή. Δεν προκαλώ, ούτε θέλω να γίνομαι στόχος. Και αυτό θα ακολουθήσω από εδώ κι’ έπειτα, σε σχέση με τη δημόσια εικόνα μου και την προσωπική μου ζωή. 
-Λες να είσαι τελικά ένας άντρας που να δημιουργεί μεγάλα πάθη; 
-(γελάει) Είμαι πολύ επιφυλακτικός με τις γυναίκες. Αν και στον έρωτα πρέπει να εκτίθεσαι και να είσαι εκτεθειμένος. Κοίτα, είναι λίγο πολύπλοκο και δύσκολο όλο αυτό, αλλά θα το φτιάξω (χαμογελάει). 
-Η εξωτερική σου εμφάνιση πόσο σε διευκόλυνε μέχρι τώρα στη ζωή σου; 
-Είναι ένα δώρο Θεού που μου δόθηκε απλόχερα, το οποίο όμως με τα χρόνια αλλάζει. Εγώ πάντως κάνω αυτό που αρέσει σε μένα και έχω διαπιστώσει ότι, ευτυχώς, αρέσει και στους άλλους. 
-Θα ξύριζες ποτέ τα μούσια σου; 
-(γελάει) Γιατί όχι; Απλά, τα τελευταία 4-5 χρόνια, είμαι στη φάση που τα έχω και μου αρέσουν πάρα πολύ. Δεν το πολυψάχνω, δεν κοιτιέμαι με τις ώρες στον καθρέφτη ψάχνοντας να βρω τι άλλο θα μου πήγαινε. Τώρα μου αρέσω έτσι όπως είμαι. 
-Έχεις χτυπήσει κάποιο καινούργιο tattoo τελευταία; 
-Θα ‘θελα να γεμίσω με tattoo από το λαιμό και κάτω! Να φαίνεται μόνο το πρόσωπο! (γελάει).
-Τελικά, δεν μου ‘πες. Είσαι σε νέα σχέση; 
-(σκέφτεται για λίγο) Εδώ είναι κάπως δύσκολα τα πράγματα, φίλε μου…
Δημοσίευση στο "Πρώτο Θέμα", τον Αύγουστο του 2014.